Catchupa

C'manera um gajo ta fazê um catchupa?
1/4 de midje
1/4 de fjõ irvilha seco
1/4 de fjõ pedra
1/4 de fjõ incarnod ou mantega
1/2 kg de carr d'tchuk salgod
1 pe de tchuck tb salgod
1 oreia de tchuk
1 pe de coive
2 tchuriss de carne
1 cebola
2 cabeça d'oi
sal
azeite
foia de lor

manera que um gajo ta fazel:
Po kel midje ma kes fjõ de molhe de um dia pa ote ou senão ptas aga quente na mesmo dia, das meia hora de pressão junto ma kes carne, um foia de lor e azeite.

Dpos faze um refogod azeite, cebola, chouriço picod, oi, foia de lor e um bocadim de malagueta. Tchas lorá.
Depos pode ptas dent de panela junto ma kes ote cosa e junta kel coive, uns cenourazinha.

Tchas cuznha mas um bocadim ate kel colde fca na ponto.
Conde tiver pronto sirvi na pronto fund de preferencia e cmel ke k'djer.

In: Criol nô escrevê sem manha

Um comentário:

Anônimo disse...

Eu adoro catchupa!
Comi pela primeira vez em casa de amigos meus em Salvador Bahia, feito por alunos de cabo verde que faziam intercambio na UFBa. pena que usso já faz tanto tempo, mas eu não esqueci o prazer de comer uma catchupa.